31.10.11

Biserica unificarii, Moldova, Unification Church, Sun Myung Moon, Messiah

Despre biserică:

"Biserica Unificării", s-a format pe baza revelației primite de Sun Myung Moon în dimineaţa Paştelui în 1935 şi a activității mesianice și de propovăduire desfășurate. În continuare învățătura lui Sun Myung Moon a fost redată în cartea, care stă la baza credinței ”Bisericii Unificării”, sub denumirea Principiul Divin, publicat în limba coreeană în 1966 (Wolly Cannon) și în limba română în 2009, în care sunt prezentate bazele Principiilor Cerești (adevărul universal) și principiile istoriei providențiale de restaurare a omenirii în sfera iubirii lui Dumnezeu.

Locașul bisericii în 1954

În anul 1954 într-o casă mică, în apropierea Seulului Moon Sun Myung împreună cu alți urmași a fondat ”Asociația Sfântului Duh pentru Unificarea Creștinismului Mondial”. Mai apoi au început s-o numească ”Biserica Unificării”.

În anul 1957 în Coreea erau cam 20 de biserici, iar în anul 1960 numărul de biserici a depășit 1000. ”Biserica Unificării” este înregistrată oficial și activează ca organizație religioasă în SUA, Germania, Franța, Marea Britanie, Italia, Spania, Polonia, Ungaria și alte state ale Europii, Japonia, Rusia, Australia, în țările Americii de Sud și a Asiei de Sud-Vest, în total mai bine de 120 de țări ale lumii.

Slujba de duminică a ”Bisericii Unificării” în Coreea în 2010


Pe data de 15 mai 2008 ”Biserica Unificării” a fost înregistrată la Ministerul Justiției al Republicii Moldova cu statut de organizație religioasă cu numărul de înregistrare 2326.

”Biserica Unificării” este organizație religioasă, ce unește diferiți cetățeni ai Republicii Moldova pentru studierea Principiului Divin, care este învățătura lui Sun Myung Moon și împărtășirea credinței.
Urmașii învățăturii Principiului Divin îl practică în viața lor de zi cu zi, în viața familiară, profesională, în sfera de activitate socială; își conștientizează responsabilitatea lor față de oameni, familie, neam, societate, țară, lume, Univers și, în primul rând, față de Tatăl Ceresc – Dumnezeul iubitor, Creatorul realității fizice și spirituale.


'via Blog this'

No comments: